Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś szuka lżejszej alternatywy dla tradycyjnego kalafiora z masłem i bułką tartą to jest to przepis właśnie dla niego! Roztopione sery dają mu wyjątkowy smak, a zapieczone płatki kukurydziane wyjątkową chrupkość. Polecam do wypróbowania:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7766
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5333
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7766
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5333
Składniki
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (termoobieg).
Kalafiora ugotowałam na wpół twardo w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarowałam ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Wyłożyłam do niego kalafior, na który następnie ułożyłam cieniutkie plasterki mozzarelli i porwany na kawałki serek topiony.
Całość zalałam roztrzepanym jajkiem z niewielkim dodatkiem soli, obficie oprószyłam zmielonymi płatkami kukurydzianymi i zapiekłam w piekarniku do zrumienienia (ok. 10-12 minut).