Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafiorowa z serem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Składniki
W garnku rozgrzej masło klarowane, dodaj bułkę tartą. Kalafior świeży podziel na różyczki (mrożony wyjmij z paczki). Włoszczyznę i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do garnka, smaż 10 minut, mieszając. Zalej 1,5 l wody, gotuj do miękkości. Wyjmij kilka różyczek kalafiora do dekoracji.
Dodaj do zupy rozdrobniony ser, gałkę muszkatołową, sól i pieprz, gotuj jeszcze 10 min. Całość zmiksuj blenderem. Zupę podawaj z różyczkami kalafiora i koperkiem. Możesz dodać jeszcze kostki sera topionego.
Czas: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień