Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale doprawione danie nie tylko dla wegetarian.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34860
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15031
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34860
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15031
Składniki
Kalafior dzielimy na małe różyczki. Czosnek i imbir siekamy. Na sporym ogniu rozgrzewamy olej i przesmażamy czosnek z imbirem. Dodajemy kawałki kalafiora, pastę curry, mleko kokosowe. pastę pomidorową, mieszamy i zmniejszamy płomień. Całość przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ryżem, posypujemy dymką i kolendrą.