Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale doprawione danie nie tylko dla wegetarian.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1369
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12224
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1369
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12224
Składniki
Kalafior dzielimy na małe różyczki. Czosnek i imbir siekamy. Na sporym ogniu rozgrzewamy olej i przesmażamy czosnek z imbirem. Dodajemy kawałki kalafiora, pastę curry, mleko kokosowe. pastę pomidorową, mieszamy i zmniejszamy płomień. Całość przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ryżem, posypujemy dymką i kolendrą.