Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty nieskomplikowany przepis na smaczne kotleciki z kalafiora i ziemniaków. Jest to fajny sposób na warzywne kotleciki, które zastąpią nam mięso.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 83
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1344
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 295
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 83
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1344
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 295
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Składniki
Kalafior obrać, podzielić na różyczki i ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i wystudzeniu kalafior rozdrobnić widelcem lub tłuczkiem. Do kalafiora dodać ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dodać przyprawy oraz jajka. Do masy kalafiorowo ziemniaczanej dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać do połączenia składników, gdyby masa była za luźna dodać bułkę tartą. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.