Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty nieskomplikowany przepis na smaczne kotleciki z kalafiora i ziemniaków. Jest to fajny sposób na warzywne kotleciki, które zastąpią nam mięso.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Składniki
Kalafior obrać, podzielić na różyczki i ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i wystudzeniu kalafior rozdrobnić widelcem lub tłuczkiem. Do kalafiora dodać ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dodać przyprawy oraz jajka. Do masy kalafiorowo ziemniaczanej dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać do połączenia składników, gdyby masa była za luźna dodać bułkę tartą. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.