Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty nieskomplikowany przepis na smaczne kotleciki z kalafiora i ziemniaków. Jest to fajny sposób na warzywne kotleciki, które zastąpią nam mięso.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 63
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 179
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 63
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 179
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 156
Składniki
Kalafior obrać, podzielić na różyczki i ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i wystudzeniu kalafior rozdrobnić widelcem lub tłuczkiem. Do kalafiora dodać ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dodać przyprawy oraz jajka. Do masy kalafiorowo ziemniaczanej dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać do połączenia składników, gdyby masa była za luźna dodać bułkę tartą. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.