Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest ona typowym wyborem warzywa do przygotowania. Myślę, że po spróbowaniu tego przepisu, to się może zmienić. ;) Z dodatkiem świeżych warzyw mamy pomysł na szybką i smaczną kolację.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4590
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 865
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8300
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 461
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4590
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 865
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8300
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 461
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Składniki
Zagotować wodę na bulion dodając wszystkie przyprawy.
Kalarepki umyć, obrać, pokroić na plastry. Gotować warzywa we wrzącym bulionie przez ok 10 minut. Następnie odcedzić.
W czasie gotowania kalarepek, przygotować panierkę. W jednej misce wymieszać ze sobą mąkę z solą oraz pieprzem. W drugiej misce wymieszać ze sobą jajka ze śmietanką. W trzeciej misce wymieszać ze sobą bułkę tartą wraz z posiekanymi płatkami migdałów.
Krążki kalarepek panierować kolejno w mące, jajku i w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju na patelni.
Po odwróceniu kalarepek na drugą stronę, posypać je startym żółtym serem i dalej smażyć. W towarzystwie sałaty i pomidora kalarepki smakują wybornie. Smacznego! :)