Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smażone krążki kalmarów w warzywach
Miałam świeżego kalmara, wiec musiałam go oczyścić, wyciąć twarde części w tym "plastikowy" szkielet. Jak się kupuje gotowe tuby to warto zdjąć " folie" z zewnątrz. Ze swojej też musiałam zdjąć.
Kroje czosnek na drobne plasterki, cebule w piórka, cukinie w pół talarki a paprykę na "frytki" , pomidory w kostkę.
Na patelni na oliwie, na małym ogniu przesmażam cebulę, jak się zeszkli dodaje czosnek i chili, po paru minutach już na większym ogniu dodaje paprykę i cukinię. Jak się trochę przesmażą dodaje pomidory i czekam aż się zaczną lekko rozpadać. wtedy całość doprawiam do smaku. Warzywa przesuwam w kąt patelni i na dosyć dużym ogniu przesmażam krażki kalmara aż się zbieli, czyli koło 2 min po każdej stronie.
Po wyłączeniu gazu danie posypuję kolendrą. Najbardziej smakuje mi gdy jem tą potrawę podpieczonym na gazie chlebkiem pita. Uwielbiam jeść rekami.
Idealne danie na gorąco wieczory, spotkania w gronie znajomych czy też wystaw...
Odsłon: 5198
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 368
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 102
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 27
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 368
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 102
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 27
Składniki
Miałam świeżego kalmara, wiec musiałam go oczyścić, wyciąć twarde części w tym "plastikowy" szkielet. Jak się kupuje gotowe tuby to warto zdjąć " folie" z zewnątrz. Ze swojej też musiałam zdjąć. Kroje czosnek na drobne plasterki, cebule w piórka, cukinie w pół talarki a paprykę na "frytki" , pomidory w kostkę. Na patelni na oliwie, na małym ogniu przesmażam cebulę, jak się zeszkli dodaje czosnek i chili, po paru minutach już na większym ogniu dodaje paprykę i cukinię. Jak się trochę przesmażą dodaje pomidory i czekam aż się zaczną lekko rozpadać. wtedy całość doprawiam do smaku. Warzywa przesuwam w kąt patelni i na dosyć dużym ogniu przesmażam krażki kalmara aż się zbieli, czyli koło 2 min po każdej stronie.
Po wyłączeniu gazu danie posypuję kolendrą. Najbardziej smakuje mi gdy jem tą potrawę podpieczonym na gazie chlebkiem pita. Uwielbiam jeść rekami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 1
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 16