Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapeczki podane jak koreczki"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Składniki
Kanapki z łososiem: rybę pokrój na 8 pasków. Z tostów wykrój kółka (o śr. 3 cm), posmaruj masłem. Cebulę pokrój na 8 talarków, połóż na kromkach, na tym zwiniętego łososia z cytryną. Oprósz pieprzem, ubierz koperkiem, wbij wykałaczki.
Kanapki z kuleczkami: serek utrzyj z przeciśniętym czosnkiem. Dodaj bułkę tartą – tyle, aby łatwo było kleić masę. Ulep 8 kuleczek o śr. ok. 2 cm i schłodź. Migdały upraż i posiekaj. Część kulek obtocz w natce, część w chili, a później w migdałach. Z tostów wykrój kółka (3 cm), posmaruj masłem. Na każdym ułóż kawałek sałaty. Boczek przekrój i zwiń. Połóż na sałacie, a na nim – kulki z sera. Zepnij wykałaczkami.
Kanapki caprese: z tostów wytnij 3-cm kółka, posmaruj pesto i masłem. Mozzarellę pokrój na 8 kółeczek (jak tosty), połóż na nich. Pomidory umyj, przekrój, połóż na serze. Zepnij wykałaczkami, skrop pesto, udekoruj bazylią.Źródło: Świat kobiety