Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycace sniadanie, lunch lub kolacja. Wyglada jak maly gejzer :)
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 78
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 78
Składniki
Salate drobno szatkujemy, boczek podsmazamy na chrupiaco. Piers z kurczaka kroimy w plasterki i rowniez podsmazamy.
Kromki chleba wkladamy do tostera i przypiekamy na zlocisto - brazowo, w jednej kromce na samym srodku wycinamy dziurke( np. wiekszym kieliszkiem), dwie pozostale kromki smarujemy majonezem.
Smazymy jajko sadzone, tak aby bialko calkowicie sie scielo. Obie kromki chleba posmarowane majonezem posypujemy salata lodowa. Na jednej ukladamy plasterki pomidora i kurczaka, na drugiej bekon i usmazone jajko.
Ukladamy kromki jedna na druga, na spod ta z kurczakiem, na nia ta z bekonem i jajkiem, na wierzch nakladamy kromke z wycieta wczesniej dziurka. Powodzenia i Smacznego!