Do góry

Dania główne Przepis na:

Kanapka z moskalikami

Kanapka z moskalikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 515

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Kanapka z moskalikami"

Składniki

  • 2 duże kromki chleba typu mnich (pszenno-żytni
  • słodowy)
  • 3 łyżki serka typu philadelphia
  • 10 marynowanych śledzi moskalików
  • 8 gałązek koperku
  • 1 czerwona cebula
  • łyżeczka wasabi
  • 1/2 limonki
  • łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 5 minut.

  2. Kromki chleba posmaruj serkiem philadelphia, przekrój w poprzek na 5 części. Na każdej zrób cienki pasek z wasabi. Pamiętaj, że japoński chrzan jest bardzo ostry! Ułóż na nim po moskaliku.

  3. Posiekaj cebulę w drobną kosteczkę, czerwony pieprz utrzyj w moździerzu. Z gałązek koperku oberwij same „piórka”. Posyp moskaliki cebulą, pieprzem i koperkiem. Na koniec skrop odrobiną soku z limonki.

    Źródło: Twój Styl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń