Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kanapki z tuńczykiem i łososiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Odsącz tuńczyka z zalewy. Obierz i posiekaj cebulę. Tuńczyka i cebulę połącz, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Od kromek odetnij skórki. 6 tostów pszennych posmaruj kremem z tuńczyka. 6 kromek pełnoziarnistych posmaruj serkiem chrzanowym.
Pomidory umyj, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, a resztę pokrój w plasterki. Ogórek umyj i pokrój w plastry. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski.
Od umytej natki poodrywaj listki. Liście sałaty umyj i odetnij zgrubienia. 4 Plastry łososia, część pomidorów i sałaty rozłóż na kromkach pełnoziarnistych, oprósz każdą pietruszką i złóż kanapkę. Na tostach pszennych porozkładaj cebulę, papryki, ogórki, resztę pomidorów, sałaty i złóż kanapki. Kanapki powkładaj na przykład do kobiałki wyłożonej papierem śniadaniowym.Źródło: Tele Tydzień