Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapki z wędliną, pesto i sałatą"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4144
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1851
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4144
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1851
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Składniki
ok. 20 minut; cena porcji: ok. 1,30 zł
Kromki pieczywa posmaruj z jednej strony pesto (jeśli wybrałaś chleb tostowy, możesz go wcześniej opiec, ostudzić, a dopiero później posmarować sosem).
Na 4 kromkach kładź kolejno: liść sałaty, plaster szynki, plaster sera żółtego, a na nim ponownie liść sałaty. Nakryj pozostałymi kromkami, kładąc je warstwą z pesto do środka.
Tak przygotowane kanapki przekrój po przekątnej na trójkąty. Włóż np. do zamykanego pojemnika, aby nie obeschły.Źródło: Świat kobiety