Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki zapiekane z piersią kurczaka i żółtym serem. Na to warzywa i sos czosnkowy. Oto kapsalon :) Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to jedno z moich ulubionych dań, a mój syn po prostu uwielbia :) Zainwestowałam nawet w szklane foremki :) Co do warzyw, to możecie dodać, jakie lubicie. Często zamiast kapusty pekińskiej, dodaję sałatę lodową. Czasami dorzucam rzodkiewkę. Z podanych składników, zrobiłam dwie porcje.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1636
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1636
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1535
Składniki
Pierś pokroić na małe kawałki. Natrzeć olejem i przyprawą gyros. Odstawić. Z ziemniaków usmażyć frytki. Piersi również usmażyć (na patelnię nie trzeba lać oleju, bo wystarczy ten z mięsa) Frytki wyłożyć do foremek, na to usmażoną pierś. Posypać utartym serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na 10 minut,aż ser się rozpuści.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Upieczone frytki z mięsem i serem, polać delikatnie sosem czosnkowym, na to wyłożyć pokrojone warzywa i na to znowu sos czosnkowy.