Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapsalon XXL - domowy fast food
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6440
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114860
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6440
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114860
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić na godzinę do lodówki. Podsmażyć na patelni. Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Przygotować miskę pokroić do niej warzywa: kapustę, cebulę, paprykę, ogórka oraz pomidory. Całość wymieszać. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w paseczki. Frytki przesypać na blaszkę i upiec wg instrukcji na opakowaniu. Gotowe przesypać do naczynia żaroodpornego. Na frytki wyłożyć mięso. Całość posypać żółtym serem. Wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika do momentu, aż ser się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika polać połową przygotowanego sosu czosnkowego, wyłożyć warzywa i polać pozostałym sosem. Przed podaniem posypać solą oraz pieprzem. Smacznego!