Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kapusty to proste w wykonaniu danie i idealne na postne dni. Do kotletów najczęściej podaję ziemniaczki i buraczki z papryką. Dobry sposób na wykorzystanie kapusty jaka została po robieniu gołąbków. Smacznego!
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20206
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1012
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3980
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19081
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20206
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1012
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3980
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19081
Składniki
Od kapusty odciąć głąb i ugotować do miękkości. Ja często wykorzystuję kapustę, która zostaje od gołąbków tylko dłużej ją gotuję. Po ugotowaniu kapustę tniemy na mniejsze części i odsączamy mocno wodę ( ile się da najwięcej). Mielimy razem z cebulą przez maszynkę. Dodajemy sypką bułkę tartą, która wciągnie nadmiar wody, jajko i doprawiamy przyprawami do smaku. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. Świetnie smakują z ziemniaczkami i buraczkami z papryką. Polecam!