Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniaczek"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę umyj i równo, starannie poszatkuj. Obraną i oczyszczoną włoszczyznę pokrój na małe kawałki, koper posiekaj.
W dużym garnku zeszklij na rozgrzanym maśle cebulę, dodaj pozostałe warzywa i poszatkowaną kapustę. Smaż kilka minut, do czasu, aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.
Na oddzielnej, mocno rozgrzanej patelni przesmaż pokrojony w słupki boczek i dodaj do warzyw.
Do wrzącego wywaru dodaj listek laurowy, dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 20 minut. 5. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Rozlej kapuśniaczek do talerzy i posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Kurier TV