Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniaczek

Kapuśniaczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniaczek"

Składniki

  • 1 młoda kapusta
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 1 pęczek koperku
  • 30 dag chudego wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • pół szklanki śmietany 18%
  • 1 płaska łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. PRZY­GO­TO­WA­NIE:

  2. Kapustę umyj i równo, starannie poszatkuj. Obraną i oczyszczoną włoszczyznę pokrój na małe kawałki, koper posiekaj.

  3. W dużym garnku zeszklij na rozgrzanym maśle cebulę, dodaj pozostałe warzywa i poszatkowaną kapustę. Smaż kilka minut, do czasu, aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.

  4. Na oddzielnej, mocno rozgrzanej patelni przesmaż pokrojony w słupki boczek i dodaj do warzyw.

  5. Do wrzącego wywaru dodaj listek laurowy, dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 20 minut. 5. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.

  6. Rozlej kapuśniaczek do talerzy i posyp posiekanym koperkiem.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń