Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniaczek"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415347
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2532
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415347
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2532
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę umyj i równo, starannie poszatkuj. Obraną i oczyszczoną włoszczyznę pokrój na małe kawałki, koper posiekaj.
W dużym garnku zeszklij na rozgrzanym maśle cebulę, dodaj pozostałe warzywa i poszatkowaną kapustę. Smaż kilka minut, do czasu, aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.
Na oddzielnej, mocno rozgrzanej patelni przesmaż pokrojony w słupki boczek i dodaj do warzyw.
Do wrzącego wywaru dodaj listek laurowy, dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 20 minut. 5. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Rozlej kapuśniaczek do talerzy i posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Kurier TV