Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniaczek z kalarepką"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 202
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104539
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9059
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 202
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104539
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9059
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, liście drobno poszatkuj. Kalarepki obierz, pokrój w cienkie plasterki. Warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj resztę pokrojonych warzyw. Smaż razem jeszcze chwilę. Dolej 4–5 szklanek gorącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Dodaj ziarenka ziela angielskiego oraz listek laurowy. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Bazylię opłucz, osusz, odłóż kilka listków, resztę posiekaj. Zupę posyp bazylią – posiekaną i całymi listkami.Źródło: Tina