Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniaczek z pomidorami

Kapuśniaczek z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Kapuśniaczek z pomidorami"

Składniki

  • wywar mięsny (np. na żeberkach) lub warzywny
  • 1/2 młodej kapusty
  • ziemniaki
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 3 nieduże pomidory
  • sól, pieprz
  • 3 ziarenka ziela ang
  • liść laurowy
  • koperek, natka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do przygotowanego wywaru dodaj liść laurowy, ziele ang, pokrojone: ziemniaki (ilość wg uznania), marchewkę, pietruszkę, seler, dopraw solą, zacznij gotować.

  2. Kapustę pokrój, przełóż do miski, lekko osól i wymieszaj. Gdy zupa się zagotuje, dodaj kapustę. Gotuj jeszcze ok. 20 minut.

  3. Pomidory sparz, obierz, pokrój je na plastry dowolnej grubości. Dodaj do kapuśniaczku i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dopraw do smaku, dodaj zieleninę.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń