Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniaczek z pomidorami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414049
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2225
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414049
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2225
Składniki
Do przygotowanego wywaru dodaj liść laurowy, ziele ang, pokrojone: ziemniaki (ilość wg uznania), marchewkę, pietruszkę, seler, dopraw solą, zacznij gotować.
Kapustę pokrój, przełóż do miski, lekko osól i wymieszaj. Gdy zupa się zagotuje, dodaj kapustę. Gotuj jeszcze ok. 20 minut.
Pomidory sparz, obierz, pokrój je na plastry dowolnej grubości. Dodaj do kapuśniaczku i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dopraw do smaku, dodaj zieleninę.Źródło: Świat kobiety