Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad i bardzo pożywny.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6992
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30503
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29240
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6992
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30503
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29240
Składniki
Kapustę poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew pokroić w krążki. Wszystkie składniki włożyć do garnka i zalać wodą dodać liść laurowy i odrobinę rozmarynu (można pominąć rozmaryn) i gotować. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Do ugotowanego kapuśniaku dodać boczek,przecier pomidorowy sól i pieprz do smaku. Na suchej patelni przygotować zasmażkę z mąki. Zasmażkę dodać do kapuśniaku i chwile pogotować. Podawać sam kapuśniak lub z pieczywem,można posypać dymką dodając wiosennego akcentu i aromatu. Smacznego!!!