Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1491

Dodano:

Odsłon: 2731

Szybki obiad i bardzo pożywny.

Składniki

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 marchew
  • 2 ziemniaki
  • 200 g boczku
  • liść laurowy
  • rozmaryn
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • sól,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.
    Ziemniaki pokroić w kostkę.
    Marchew pokroić w krążki.
    Wszystkie składniki włożyć do garnka i zalać wodą dodać liść laurowy i odrobinę rozmarynu (można pominąć rozmaryn) i gotować.
    Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.
    Do ugotowanego kapuśniaku dodać boczek,przecier pomidorowy sól i pieprz do smaku.
    Na suchej patelni przygotować zasmażkę z mąki.
    Zasmażkę dodać do kapuśniaku i chwile pogotować.
    Podawać sam kapuśniak lub z pieczywem,można posypać dymką dodając wiosennego akcentu i aromatu.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń