Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101150
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101150
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Składniki
Kiszoną kapustę posiekaj. Obierz cebulę, drobno posiekaj i przyrumień w garnku na rozgrzanym smalcu. Dodaj mąkę i lekko podsmaż. Dolej około 3/4 l wody i dobrze rozmieszaj zasmażkę. Tę bazę na zupę zagotuj, a następnie dodaj pokrojoną kapustę, sól, pieprz i kminek. Całość ponownie zagotuj na małym ogniu.
Pikantną kiełbasę paprykową pokrój na plasterki, parówki debreczyńskie na małe kawałki, a parówkę cielęcą pokrój na pół Wszystkie parówki wrzuć na mocno rozgrzany olej i podsmaż ze wszystkich stron, ciągle mieszając.
Po podsmażeniu dodaj wędliny do zupy. Zupę oprósz dwiema łyżkami posiekanej pietruszki lub szczypiorku. Zupę najlepiej podawać z kromkami jasnego chleba lub bułki.
Czas przygotowania: 45 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień