Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Składniki
Kiszoną kapustę posiekaj. Obierz cebulę, drobno posiekaj i przyrumień w garnku na rozgrzanym smalcu. Dodaj mąkę i lekko podsmaż. Dolej około 3/4 l wody i dobrze rozmieszaj zasmażkę. Tę bazę na zupę zagotuj, a następnie dodaj pokrojoną kapustę, sól, pieprz i kminek. Całość ponownie zagotuj na małym ogniu.
Pikantną kiełbasę paprykową pokrój na plasterki, parówki debreczyńskie na małe kawałki, a parówkę cielęcą pokrój na pół Wszystkie parówki wrzuć na mocno rozgrzany olej i podsmaż ze wszystkich stron, ciągle mieszając.
Po podsmażeniu dodaj wędliny do zupy. Zupę oprósz dwiema łyżkami posiekanej pietruszki lub szczypiorku. Zupę najlepiej podawać z kromkami jasnego chleba lub bułki.
Czas przygotowania: 45 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień