Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 139
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 170
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 117
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 139
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 170
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 117
Składniki
Kiszoną kapustę posiekaj. Obierz cebulę, drobno posiekaj i przyrumień w garnku na rozgrzanym smalcu. Dodaj mąkę i lekko podsmaż. Dolej około 3/4 l wody i dobrze rozmieszaj zasmażkę. Tę bazę na zupę zagotuj, a następnie dodaj pokrojoną kapustę, sól, pieprz i kminek. Całość ponownie zagotuj na małym ogniu.
Pikantną kiełbasę paprykową pokrój na plasterki, parówki debreczyńskie na małe kawałki, a parówkę cielęcą pokrój na pół Wszystkie parówki wrzuć na mocno rozgrzany olej i podsmaż ze wszystkich stron, ciągle mieszając.
Po podsmażeniu dodaj wędliny do zupy. Zupę oprósz dwiema łyżkami posiekanej pietruszki lub szczypiorku. Zupę najlepiej podawać z kromkami jasnego chleba lub bułki.
Czas przygotowania: 45 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień