Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak na żeberkach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Żeberka opłucz, osusz, pokrój na porcje. Włóż do garnka. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia. W tym czasie obierz marchewkę, seler oraz cebulę. Warzywa opłucz, pokrój w kosteczkę. Dodaj do żeberek. Dołóż listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego.
Kapustę lekko odciśnij, ew. pokrój na mniejsze kawałeczki. Wrzuć do garnka z mięsem i warzywami. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 45 minut, aż kapusta będzie miękka.
Jeśli chcesz, 10 minut przed końcem możesz dodać 3-4 ziemniaki, wcześniej obrane i pokrojone w kostkę. Pod koniec gotowania zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i kminkiem.Źródło: Naj