Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca zupka.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dajemy kapustę kiszoną , marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce, liść laurowy, ziele angielskie i kminek, gotujemy. Cebulę kroimy i lekko podsmażamy, dodajemy mięso wieprzowe i boczek pokrojone w kostkę, podsmażamy i dajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno w garnku. Do kapusty dajemy kaszę gryczaną i gotujemy, jak kasza będzie miękka, dajemy ziemniaki ugotowane i podsmażoną kiełbasę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.