Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta faszerowana mielonym mięsem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Kapustę umyj, włóż do wrzątku i gotuj około 10 minut. Ostudź.
Zetnij wierzch, środek wydrąż, poszatkuj i podduś na maśle. Pozostałe oczyszczone warzywa zetrzyj na tarce lub posiekaj i usmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj kapustę, mięso mielone oraz roztrzepane jajka. Wymieszaj.
Nałóż farsz do kapusty, zwiąż ją nitką i przykryj liściem. Następnie umieść warzywo w dużym garnku z gorącym bulionem i duś około 45 minut na wolnym ogniu.
Gotowe danie udekoruj np. koperkiem i serwuj z ryżem lub ziemniakami.
Czas: 80 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV