Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do mięs (drugie danie).
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1271
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1086
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1271
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1086
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Cebule obrać i pokroić w piórka.
Rozgrzać olej w szerokim garnku i zeszklić w nim cebulę. Następnie dodać pokrojone ziemniaki, śmietanę i wodę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 min aż ziemniaki będą miękkie. Połączyć z kapustą, musztardą i posiekanym koperkiem. Wymieszać. Parę minut podgotować. Podawać na gorąco jako dodatek do mięsa.