Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę można jeść z chlebem lub jako dodatek do mięs, polecam bo jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia. Ja zrobiłam z włoskiej kapusty
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 78
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 210
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 78
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 210
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
Składniki
Cebule, chili, czosnek i imbir posiekać drobno nożem, albo w malakserze - byle nie na pastę. Usmażyć na oleju, aby cebula zmiękła, ale nie zbrązowiała się.
Dodać kumin w ziarnach, kurkumę i smażyć minute. Następnie dodać kapustę i wymieszać dokładnie, aby przyprawy ja oblepiły. Dodać resztę przypraw, podlać 4 łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Jeśli wody będzie mało to w trakcie uzupełnić.
Kiedy kapusta jest już miękka, dodać masło, doprawić sola i wymieszać