Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę można jeść z chlebem lub jako dodatek do mięs, polecam bo jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia. Ja zrobiłam z włoskiej kapusty
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15344
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 247
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2679
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4767
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15344
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 247
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2679
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4767
Składniki
Cebule, chili, czosnek i imbir posiekać drobno nożem, albo w malakserze - byle nie na pastę. Usmażyć na oleju, aby cebula zmiękła, ale nie zbrązowiała się.
Dodać kumin w ziarnach, kurkumę i smażyć minute. Następnie dodać kapustę i wymieszać dokładnie, aby przyprawy ja oblepiły. Dodać resztę przypraw, podlać 4 łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Jeśli wody będzie mało to w trakcie uzupełnić.
Kiedy kapusta jest już miękka, dodać masło, doprawić sola i wymieszać