Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę można jeść z chlebem lub jako dodatek do mięs, polecam bo jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia. Ja zrobiłam z włoskiej kapusty
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Cebule, chili, czosnek i imbir posiekać drobno nożem, albo w malakserze - byle nie na pastę. Usmażyć na oleju, aby cebula zmiękła, ale nie zbrązowiała się.
Dodać kumin w ziarnach, kurkumę i smażyć minute. Następnie dodać kapustę i wymieszać dokładnie, aby przyprawy ja oblepiły. Dodać resztę przypraw, podlać 4 łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Jeśli wody będzie mało to w trakcie uzupełnić.
Kiedy kapusta jest już miękka, dodać masło, doprawić sola i wymieszać