Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne danie zwłaszcza w sezonie :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11862
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16089
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11862
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16089
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Umyte mięso kładziemy do garnka i dodajemy wodę,przyprawy ( liść, degusta, pieprz mielony) i gotujemy. Następnie Pietruszkę , seler i marchewkę ścieramy na większych oczkach, a cebule kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy i obieramy z kości. Potem kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę szatkujemy i dodajemy do bulionu. W tym czasie możemy sparzyć pomidory, obrać ze skórki,pokroić w kostkę i w rondelku chwilę podgotować aż pomidory nam się troszkę rozpadną. Gdy kapusta będzie miękka dodać pomidory, cukier, natkę, koperek, pokrojone mięsko i chwilę podgotować. Gdy się podgotuje na koniec zakwasić octem. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe. Ja uwielbiam jeść ze świeżym pieczywem . Polecam bo jest bardzo pyszna :)