Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne danie zwłaszcza w sezonie :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Umyte mięso kładziemy do garnka i dodajemy wodę,przyprawy ( liść, degusta, pieprz mielony) i gotujemy. Następnie Pietruszkę , seler i marchewkę ścieramy na większych oczkach, a cebule kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy i obieramy z kości. Potem kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę szatkujemy i dodajemy do bulionu. W tym czasie możemy sparzyć pomidory, obrać ze skórki,pokroić w kostkę i w rondelku chwilę podgotować aż pomidory nam się troszkę rozpadną. Gdy kapusta będzie miękka dodać pomidory, cukier, natkę, koperek, pokrojone mięsko i chwilę podgotować. Gdy się podgotuje na koniec zakwasić octem. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe. Ja uwielbiam jeść ze świeżym pieczywem . Polecam bo jest bardzo pyszna :)