Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne danie zwłaszcza w sezonie :)
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 27
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 38
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2721
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 27
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 38
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2721
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Składniki
Umyte mięso kładziemy do garnka i dodajemy wodę,przyprawy ( liść, degusta, pieprz mielony) i gotujemy. Następnie Pietruszkę , seler i marchewkę ścieramy na większych oczkach, a cebule kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy i obieramy z kości. Potem kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę szatkujemy i dodajemy do bulionu. W tym czasie możemy sparzyć pomidory, obrać ze skórki,pokroić w kostkę i w rondelku chwilę podgotować aż pomidory nam się troszkę rozpadną. Gdy kapusta będzie miękka dodać pomidory, cukier, natkę, koperek, pokrojone mięsko i chwilę podgotować. Gdy się podgotuje na koniec zakwasić octem. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe. Ja uwielbiam jeść ze świeżym pieczywem . Polecam bo jest bardzo pyszna :)