Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne danie zwłaszcza w sezonie :)
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24913
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 121
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 544
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24913
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 121
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 544
Składniki
Umyte mięso kładziemy do garnka i dodajemy wodę,przyprawy ( liść, degusta, pieprz mielony) i gotujemy. Następnie Pietruszkę , seler i marchewkę ścieramy na większych oczkach, a cebule kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy i obieramy z kości. Potem kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę szatkujemy i dodajemy do bulionu. W tym czasie możemy sparzyć pomidory, obrać ze skórki,pokroić w kostkę i w rondelku chwilę podgotować aż pomidory nam się troszkę rozpadną. Gdy kapusta będzie miękka dodać pomidory, cukier, natkę, koperek, pokrojone mięsko i chwilę podgotować. Gdy się podgotuje na koniec zakwasić octem. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe. Ja uwielbiam jeść ze świeżym pieczywem . Polecam bo jest bardzo pyszna :)