Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne danie zwłaszcza w sezonie :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3188
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3188
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
Składniki
Umyte mięso kładziemy do garnka i dodajemy wodę,przyprawy ( liść, degusta, pieprz mielony) i gotujemy. Następnie Pietruszkę , seler i marchewkę ścieramy na większych oczkach, a cebule kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy i obieramy z kości. Potem kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę szatkujemy i dodajemy do bulionu. W tym czasie możemy sparzyć pomidory, obrać ze skórki,pokroić w kostkę i w rondelku chwilę podgotować aż pomidory nam się troszkę rozpadną. Gdy kapusta będzie miękka dodać pomidory, cukier, natkę, koperek, pokrojone mięsko i chwilę podgotować. Gdy się podgotuje na koniec zakwasić octem. Jeszcze chwilę gotujemy i gotowe. Ja uwielbiam jeść ze świeżym pieczywem . Polecam bo jest bardzo pyszna :)