Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta w skorupce

Kapusta  w skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Kapusta w skorupce"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapusta w skorupce

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi

  2. Kapustę oczyść, włóż do lekko osolonego wrzątku, gotuj około 20 minut. Wyjmij, lekko ostudź.

  3. Kapustę pokrój na ćwiartki. Oprósz ostrą papryką, solą i pieprzem. Jajka roztrzep. Kawałki kapusty panieruj w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż kapustę, usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń