Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta w skorupce"
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Kapustę oczyść, włóż do lekko osolonego wrzątku, gotuj około 20 minut. Wyjmij, lekko ostudź.
Kapustę pokrój na ćwiartki. Oprósz ostrą papryką, solą i pieprzem. Jajka roztrzep. Kawałki kapusty panieruj w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż kapustę, usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie