Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustka zasmażana, lekko pikantna i słodka, przy każdym podgrzewaniu coraz lepsza.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7324
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20333
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7324
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20333
Składniki
Drobno posiekaną kapustę przesypujemy do miski, posypujemy przyprawą Garam masalą i solą. Cebulę ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Wszystko wygniatamy rękami, potem przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Po tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy kapustę, dodajemy ziele angielskie. Całość przesmażamy na sporym ogniu, często mieszając około 4-5 minut. Potem dolewamy ciepły bulion, mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy około 25 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dużą szczyptę cukru, pieprz cytrynowy i czarny, mieszamy i dalej dusimy około 5-10 minut. Pod koniec sprawdzamy smak i ew. doprawiamy solą, pieprzem lub cukrem. Kapustka im więcej razy podsmażana tym lepsza. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub chlebem.