Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustka zasmażana, lekko pikantna i słodka, przy każdym podgrzewaniu coraz lepsza.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4263
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 77
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4263
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 77
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 388
Składniki
Drobno posiekaną kapustę przesypujemy do miski, posypujemy przyprawą Garam masalą i solą. Cebulę ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Wszystko wygniatamy rękami, potem przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Po tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy kapustę, dodajemy ziele angielskie. Całość przesmażamy na sporym ogniu, często mieszając około 4-5 minut. Potem dolewamy ciepły bulion, mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy około 25 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dużą szczyptę cukru, pieprz cytrynowy i czarny, mieszamy i dalej dusimy około 5-10 minut. Pod koniec sprawdzamy smak i ew. doprawiamy solą, pieprzem lub cukrem. Kapustka im więcej razy podsmażana tym lepsza. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub chlebem.