Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustka zasmażana, lekko pikantna i słodka, przy każdym podgrzewaniu coraz lepsza.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1222
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 443
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3389
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 959
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1222
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 443
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3389
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 959
Składniki
Drobno posiekaną kapustę przesypujemy do miski, posypujemy przyprawą Garam masalą i solą. Cebulę ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Wszystko wygniatamy rękami, potem przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Po tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy kapustę, dodajemy ziele angielskie. Całość przesmażamy na sporym ogniu, często mieszając około 4-5 minut. Potem dolewamy ciepły bulion, mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy około 25 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dużą szczyptę cukru, pieprz cytrynowy i czarny, mieszamy i dalej dusimy około 5-10 minut. Pod koniec sprawdzamy smak i ew. doprawiamy solą, pieprzem lub cukrem. Kapustka im więcej razy podsmażana tym lepsza. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub chlebem.