Dania główne Przepis na:
Karczek duszony w warzywach

Składniki
- kotlety z karczku 5-6 szt
- pieczarki 5 szt
- papryka 1 szt
- marchew 1 szt
- pietruszka 1 szt
- seler kawałek
- por kawałek
- cebula 1 szt
- czosnek 2 ząbki
- sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, papryka słodka
- musztarda
- olej
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
1. mięso umyć, doprawić solą, sosem sojowym, odstawic na noc do lodówki,
2. rozgrzac olej, podsmażyc mięso na rumiano, przełożyć do rondla, podlać wodą, warzywa obrać, pokroić, dodać do mięsa, dusić na małym ogniu, dodać łyżeczkę musztardy, tymianek, doprawić do smaku,
smacznego
Komentarze do przepisu (2)

Do-syta 29 październikaZgłoś do usunięcia
Wygląda super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz