Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek duszony w warzywach

Karczek duszony w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 416 Ocena: 5928

Dodano:

Odsłon: 921

pyszne, aromatyczne mięsko

Składniki

  • kotlety z karczku 5-6 szt
  • pieczarki 5 szt
  • papryka 1 szt
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, papryka słodka
  • musztarda
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karczek duszony w warzywach

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, doprawić solą, sosem sojowym, odstawic na noc do lodówki,
    2. rozgrzac olej, podsmażyc mięso na rumiano, przełożyć do rondla, podlać wodą, warzywa obrać, pokroić, dodać do mięsa, dusić na małym ogniu, dodać łyżeczkę musztardy, tymianek, doprawić do smaku,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń