Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisem poradzi sobie nawet kiepski kucharz.Malo roboty za to smakuje wyśmienicie.Wypróbowałm wiele przepisów na karczek,ale ten zdecydowanie pasuje mi najbardziej,a rodzinka tak zajada,że aż się uszy trzesą:-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119353
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119353
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Składniki
karczek kroimy w plastry,myjemy i wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym
Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem po czym z obu stron nacieramy obficie przyprawą maggi.
Karczek układamy w naczyniu żaroodornym.Na mięsie układamy pieczarki oraz cebulę pokrojoną w piórka.Calość polewamy ketchupem.
Mięsko wsadzamy na godzinę( trzeba sprawdzic po tym czasie czy mięso jest miękkie) do piekarnika nagrzanego do ok.180-200 stopni. W ten sposób przygotowany karczek jest niezywkle aromatyczny,pyszny i rozpływa się po prostu w buzi.Można podać do ziemniaczków czy też świeżego pieczywa.Smacznego:-)