Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisem poradzi sobie nawet kiepski kucharz.Malo roboty za to smakuje wyśmienicie.Wypróbowałm wiele przepisów na karczek,ale ten zdecydowanie pasuje mi najbardziej,a rodzinka tak zajada,że aż się uszy trzesą:-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16222
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6533
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16222
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6533
Składniki
karczek kroimy w plastry,myjemy i wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym
Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem po czym z obu stron nacieramy obficie przyprawą maggi.
Karczek układamy w naczyniu żaroodornym.Na mięsie układamy pieczarki oraz cebulę pokrojoną w piórka.Calość polewamy ketchupem.
Mięsko wsadzamy na godzinę( trzeba sprawdzic po tym czasie czy mięso jest miękkie) do piekarnika nagrzanego do ok.180-200 stopni. W ten sposób przygotowany karczek jest niezywkle aromatyczny,pyszny i rozpływa się po prostu w buzi.Można podać do ziemniaczków czy też świeżego pieczywa.Smacznego:-)