Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisem poradzi sobie nawet kiepski kucharz.Malo roboty za to smakuje wyśmienicie.Wypróbowałm wiele przepisów na karczek,ale ten zdecydowanie pasuje mi najbardziej,a rodzinka tak zajada,że aż się uszy trzesą:-)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4211
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26217
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1545
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4211
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26217
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1545
Składniki
karczek kroimy w plastry,myjemy i wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym
Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem po czym z obu stron nacieramy obficie przyprawą maggi.
Karczek układamy w naczyniu żaroodornym.Na mięsie układamy pieczarki oraz cebulę pokrojoną w piórka.Calość polewamy ketchupem.
Mięsko wsadzamy na godzinę( trzeba sprawdzic po tym czasie czy mięso jest miękkie) do piekarnika nagrzanego do ok.180-200 stopni. W ten sposób przygotowany karczek jest niezywkle aromatyczny,pyszny i rozpływa się po prostu w buzi.Można podać do ziemniaczków czy też świeżego pieczywa.Smacznego:-)