Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kawałki mięsa w pikantnym sosie, podane z chlebkami kukurydzianymi.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 541
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 890
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 644
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 541
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 890
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 644
Składniki
Chlebki: Mieszamy obie mąki, sól i olej. Powoli wlewamy gorącą wodę, ciągle mieszając łyżką. Wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne. Odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego i podsypując mąką wałkujemy na gładki placek. Placki pieczemy na gorącej, suchej patelni po ok. pół minuty z każdej strony. Danie: Karczek kroimy w paski. Smażymy na oleju ok. 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, papryki w paski, ostrą papryczkę w drobną kostkę, ananasa w mniejsze cząstki. Dodajemy do karkówki razem z kukurydzą. Doprawiamy przyprawą do burrito i sokiem z limonki. Razem dusimy pod przykryciem co najmniej 5 minut (sprawdzamy czy mięso jest miękkie). Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą.