Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek w porze i fenkule.

Karczek w porze i fenkule.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14527

Dodano:

Odsłon: 245

Obiad w pół godz.Aromatyczny sos i miękkie mięso w pysznych dodatkach. Polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karczek pociąć na pół cm plastry.
    Obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
    Przełożyć do garnka.

    Zalać wodą by przykryła mięso,dodać ziele i liście i gotować 15min.

  2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pora i fenkuła pociętego w paski.

    Dodać łyżkę mąki i zasmażyć.

    Dodać do miękkiego mięsa,doprawić do smaku ,sosem chili,pieprzem ,solą i maggi.

    Łyżkę mąki roztrzepać w małej ilości zimnej wody,wlać do sosu i zagotować.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń