Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w pół godz.Aromatyczny sos i miękkie mięso w pysznych dodatkach. Polecam:)
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1148
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 111
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10595
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1148
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 111
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10595
Składniki
Karczek pociąć na pół cm plastry. Obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Przełożyć do garnka. Zalać wodą by przykryła mięso,dodać ziele i liście i gotować 15min.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pora i fenkuła pociętego w paski. Dodać łyżkę mąki i zasmażyć. Dodać do miękkiego mięsa,doprawić do smaku ,sosem chili,pieprzem ,solą i maggi. Łyżkę mąki roztrzepać w małej ilości zimnej wody,wlać do sosu i zagotować.
Smacznego życzę!