Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i rozpadające się w ustach. Po prostu pyszne. Polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1435
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1554
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1435
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1554
Składniki
Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry ok. 1,5 - 2 cm. lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać dodając drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty dodać obraną pokrojoną w plastry cebulę. Pokrojone mięso wkładam do marynaty nacierając je z każdej strony. zakrywam ścierką i odkładam na noc lub na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie plastry przekładam do naczynia żaroodpornego , dodaję liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego , zakrywam. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 1,5 godziny tak by mięso było miękkie. Pod koniec pieczenia zdejmuję przykrywkę i dopiekam mięso. Miękkie mięso wyjąć a z powstałego płynu przygotować sos. Mięso włożyć do sosu i gotowe. Podawać do obiadu , do klusek, ziemniaków czy ugotowanego ryżu lub kaszy. Fajnie smakuje z ciap kapustą. Smacznego.
Danie gotowe do podania.