Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i rozpadające się w ustach. Po prostu pyszne. Polecam
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 471
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 207
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 171
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 471
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 207
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 171
Składniki
Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry ok. 1,5 - 2 cm. lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać dodając drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty dodać obraną pokrojoną w plastry cebulę. Pokrojone mięso wkładam do marynaty nacierając je z każdej strony. zakrywam ścierką i odkładam na noc lub na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie plastry przekładam do naczynia żaroodpornego , dodaję liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego , zakrywam. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 1,5 godziny tak by mięso było miękkie. Pod koniec pieczenia zdejmuję przykrywkę i dopiekam mięso. Miękkie mięso wyjąć a z powstałego płynu przygotować sos. Mięso włożyć do sosu i gotowe. Podawać do obiadu , do klusek, ziemniaków czy ugotowanego ryżu lub kaszy. Fajnie smakuje z ciap kapustą. Smacznego.
Danie gotowe do podania.