Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i rozpadające się w ustach. Po prostu pyszne. Polecam
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1591
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232006
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1591
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232006
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry ok. 1,5 - 2 cm. lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać dodając drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty dodać obraną pokrojoną w plastry cebulę. Pokrojone mięso wkładam do marynaty nacierając je z każdej strony. zakrywam ścierką i odkładam na noc lub na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie plastry przekładam do naczynia żaroodpornego , dodaję liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego , zakrywam. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 1,5 godziny tak by mięso było miękkie. Pod koniec pieczenia zdejmuję przykrywkę i dopiekam mięso. Miękkie mięso wyjąć a z powstałego płynu przygotować sos. Mięso włożyć do sosu i gotowe. Podawać do obiadu , do klusek, ziemniaków czy ugotowanego ryżu lub kaszy. Fajnie smakuje z ciap kapustą. Smacznego.
Danie gotowe do podania.