Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek z grilla marynowany

Karczek z grilla marynowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 476 Ocena: 4855

Dodano:

Odsłon: 649

Mięso z grilla lubi prawie każdy, dlatego warto czasem przygotować je jeszcze smaczniej. Dobrą metodą jest marynowanie, które sprawia, że mięso smakuje wyjątkowo!

Składniki

  • Marynata :
  • oliwa 1/3 szklanki
  • czosnek 5 ząbków
  • cebula 1/2 szt
  • liście laurowe 2 szt
  • kucharek 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • zioła prowansalskie 2/3 łyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • słodka papryka 1/2 łyżeczki
  • musztarda kremska 1 łyżeczka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrany czosnek i cebulę przecisnąć. Następnie dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie ze sobą połączyć. Mięso umyć, pokroić w plastry i zanurzyć w marynacie kilka razy mięso obracając. Pozostawić na ok. 2 godz. w lodówce.

  2. Piec na grillu z każdej strony po ok. 15 min. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń