Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karczek z kapustą i ananasem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami.
Przyprawioną karkówkę odstawić na dobę (a najlepiej dwie) do lodówki.
Kapustę dobrze odcisnąć (lub przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna), posiekać, wymieszać z pokrojonym w kostkę ananasem i podsmażoną na smalcu cebulą.
Karkówkę także obsmażyć na smalcu, przełożyć do brytfanny albo naczynia żaroodpornego, obłożyć kapustą z cebulą i ananasami, oprószyć pieprzem, polać sokiem ananasowym.
Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180oC. Piec ok. 1,5-2 godziny. Podawać z ziemniakami.
Karkówkę można poporcjować przed upieczeniem i układać w brytfannie na przemian z kapustą i ananasami.
ok. 120 minut.Źródło: Twoje Imperium