Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek pieczony w rękawie z połówkami pieczarek to smaczna propozycja na np. świąteczny obiad ;)
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1193
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1193
Składniki
Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć. Umyte i osuszone mięso kila razy dokładnie obtoczyć w marynacie. Mięso na noc schować do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa z pozostałą marynatą i dodać połówki umytych pieczarek.
Piec w naczyniu żaroodpornym w temp. 170 stopni przez ok. 80 min. Następnie mięso wyciągnąć, a pieczarki z sosem przelać do naczynia. Dodać kremówkę i zagotować. Pokrojone plastry mięsa podawać na pieczarkach z sosem i ulubionymi dodatkami. Smacznego!