Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche, aromatyczne mięso to moja propozycja dla wszystkich fanów pieczonego karczku...
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5335
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2452
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5335
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2452
Składniki
Oliwę połączyć ze wszystkimi przyprawami. Umyte mięso dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i na noc schować do lodówki. Następnie mięso przełożyć do rękawa i dodać obrane i okrojone marchewkę, cebulę, pietruszkę i ziemniaka. Rękaw spiąć i mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni. Piec ok. 70 min.
Następnie mięso wyciągnąć, rękaw rozciąć i dołożyć umyte i grubo skrojone pieczarki. piec jeszcze przez ok. 15-20 min. Marchewkę, ziemniaka, pietruszkę i cebulę zmiksować wraz z powstałym sosem.
Mięso podawać z upieczonymi pieczarkami i jarzynowym, pieczeniowym sosem. Smacznego!