Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche, aromatyczne mięso to moja propozycja dla wszystkich fanów pieczonego karczku...
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 438
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1362
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25426
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 438
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1362
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25426
Składniki
Oliwę połączyć ze wszystkimi przyprawami. Umyte mięso dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i na noc schować do lodówki. Następnie mięso przełożyć do rękawa i dodać obrane i okrojone marchewkę, cebulę, pietruszkę i ziemniaka. Rękaw spiąć i mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni. Piec ok. 70 min.
Następnie mięso wyciągnąć, rękaw rozciąć i dołożyć umyte i grubo skrojone pieczarki. piec jeszcze przez ok. 15-20 min. Marchewkę, ziemniaka, pietruszkę i cebulę zmiksować wraz z powstałym sosem.
Mięso podawać z upieczonymi pieczarkami i jarzynowym, pieczeniowym sosem. Smacznego!