Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche, aromatyczne mięso to moja propozycja dla wszystkich fanów pieczonego karczku...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3826
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414661
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3826
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414661
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2371
Składniki
Oliwę połączyć ze wszystkimi przyprawami. Umyte mięso dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i na noc schować do lodówki. Następnie mięso przełożyć do rękawa i dodać obrane i okrojone marchewkę, cebulę, pietruszkę i ziemniaka. Rękaw spiąć i mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni. Piec ok. 70 min.
Następnie mięso wyciągnąć, rękaw rozciąć i dołożyć umyte i grubo skrojone pieczarki. piec jeszcze przez ok. 15-20 min. Marchewkę, ziemniaka, pietruszkę i cebulę zmiksować wraz z powstałym sosem.
Mięso podawać z upieczonymi pieczarkami i jarzynowym, pieczeniowym sosem. Smacznego!