Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane przeze mnie kotleciki kargule. Najczęściej przygotowuje się je z piersi kurczaka – ja jednak przygotowałam jej ze schabu , który zalegał mi w zamrażalce. Dodałam do nich botwinkę i dymkę. A , że schabik lubi smalec więc usmażyłam kotleciki na smalcu. Kotleciki wyszły przepyszne i zdrowe ???? Idealne na przemycenie warzyw dla naszych pociesz ponieważ nie czuć mocno buraczkami ani cebulką – spróbujcie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1134
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1145
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1134
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1145
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13168
Składniki
smalec do smażenia
2. Buraczki kroimy w drobniutką kotkę a liście z łodygami siekamy
3. Dymkę wraz ze szczypiorkiem kroimy w cieniutkie plasterki
4. Warzywa dodajemy do schabu, wbijamy jajka i dodajemy mąki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
5. Na patelni rozgrzewamy smalec. Za pomocą łyżki nakładamy porcję i smażymy na rumiano z oby dwóch stron