Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane przeze mnie kotleciki kargule. Najczęściej przygotowuje się je z piersi kurczaka – ja jednak przygotowałam jej ze schabu , który zalegał mi w zamrażalce. Dodałam do nich botwinkę i dymkę. A , że schabik lubi smalec więc usmażyłam kotleciki na smalcu. Kotleciki wyszły przepyszne i zdrowe ???? Idealne na przemycenie warzyw dla naszych pociesz ponieważ nie czuć mocno buraczkami ani cebulką – spróbujcie
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5251
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23920
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 204
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 143
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5251
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23920
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 204
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 143
Składniki
smalec do smażenia
2. Buraczki kroimy w drobniutką kotkę a liście z łodygami siekamy
3. Dymkę wraz ze szczypiorkiem kroimy w cieniutkie plasterki
4. Warzywa dodajemy do schabu, wbijamy jajka i dodajemy mąki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
5. Na patelni rozgrzewamy smalec. Za pomocą łyżki nakładamy porcję i smażymy na rumiano z oby dwóch stron