Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8
Dodano: 02.12.2008
Odsłon: 6095
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kotlety pokroić na plastry grubość ok.0,5 cm, delikatnie posolić,dokładnie posmarować musztardą . odstawić na ok.1 godz. Smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy mięso sie zarumieni dodajemy pokrojoną w talarki cebulę,czosnek i pieczarki,solimy i pieprzymy,dusimy na wolnym ogniu ok.10min. Następnie dodajemy pokrojoną w krążki paprykę i także dusimy ok.10 min. Dosypujemy słodką paprykę,solimy i pieprzymy do smaku. Jeszcze dusimy do miękkości składników ok.10. min. Podajemy z gotowanym ryżem lub ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

zima300 02 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
bardzo często robię to danie, fajny pomysł z ta musztardą, muszę wykorzystać! Jednakże mieśko oczywiście można wcześniej przygotować i wstawic do lodówki na 2-4 godzinki i oprószyć przyprawami lub gotowymi marynatami.0 Kto głosował? | Odpowiedz