Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka nadziewana papryką

Karkówka nadziewana papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Karkówka nadziewana papryką"

Składniki

  • 1
  • 2 kg karkówki
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki ostrego gęstego keczupu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 plasterki wędzonego boczku
  • suszony rozmaryn
  • bazylia i tymianek
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyj, osusz rozetnij na duży płat. Posyp go solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Odłóż w chłodne miejsce. Papryki oczyść, opłucz, osusz, potnij w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 1 łyżce oleju.

  2. Dołóż papryki i smaż dalej jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przestudź.

  3. Warzywa wymieszaj z keczupem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. W brytfance rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim mięso. Następnie wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 2 godziny.

  4. Udekoruj plasterkami boczku wysmażonymi wcześniej na patelni bez tłuszczu. Roladę podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.

  5. godz. i 30 min; Porcja: 740 kcal; Cena porcji: ok. 4,50 zł;

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń