Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka nadziewana papryką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Karkówkę umyj, osusz rozetnij na duży płat. Posyp go solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Odłóż w chłodne miejsce. Papryki oczyść, opłucz, osusz, potnij w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 1 łyżce oleju.
Dołóż papryki i smaż dalej jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przestudź.
Warzywa wymieszaj z keczupem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. W brytfance rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim mięso. Następnie wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 2 godziny.
Udekoruj plasterkami boczku wysmażonymi wcześniej na patelni bez tłuszczu. Roladę podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.
godz. i 30 min; Porcja: 740 kcal; Cena porcji: ok. 4,50 zł;Źródło: Naj