Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś dla mięsożerców . Przepyszna i rozpływająca się w ustach karkówka .
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 65
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso myjemy i przekładamy do naczynia w którym będziemy piec . ( takie które można włożyć do piekarnika ) . Dokładnie oprószamy przyprawami i polewamy olejem by mięso nie wyschło . Ogórka i cebule kroimy w grube plastry obkładamy mięso , następnie dokładamy ziele angielskie , liść laurowy i pieprz czarny .
Tak przygotowane mięso pozostawiamy na około 12 godzin do przegryzienia w zimne miejsce . Po upływie tego czasu mięso wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut następnie mięso obracamy i podlewamy niewielką ilością woda i pieczemy kolejne półtorej godziny w 170 - 180 °C . Po upieczeniu pozostawiamy mięso na około 10 minut by łatwo się kroiło i nie uciekły nam wszystkie smaki .