Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś dla mięsożerców . Przepyszna i rozpływająca się w ustach karkówka .
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Mięso myjemy i przekładamy do naczynia w którym będziemy piec . ( takie które można włożyć do piekarnika ) . Dokładnie oprószamy przyprawami i polewamy olejem by mięso nie wyschło . Ogórka i cebule kroimy w grube plastry obkładamy mięso , następnie dokładamy ziele angielskie , liść laurowy i pieprz czarny .
Tak przygotowane mięso pozostawiamy na około 12 godzin do przegryzienia w zimne miejsce . Po upływie tego czasu mięso wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut następnie mięso obracamy i podlewamy niewielką ilością woda i pieczemy kolejne półtorej godziny w 170 - 180 °C . Po upieczeniu pozostawiamy mięso na około 10 minut by łatwo się kroiło i nie uciekły nam wszystkie smaki .