Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka pieczona na jarzynce"
Karkówkę opłucz, osusz. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką (jeśli lubisz, czarny pieprz zastąp ziołowym). Przykryj folią spożywczą, schowaj do lodówki. Cebulę obierz, posiekaj.
Włoszczyznę oczyść, obierz i dokładnie opłucz. Marchewki, pietruszkę oraz seler pokrój w kos teczkę. Por natomiast potnij w półplasterki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w nieco większą kostkę.
Kapustę opłucz, osusz, poszatkuj. W brytfance rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć warzywa i mieszając, smaż 5 min. Przypraw solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Podlej bulionem. Karkówkę pokrój w plastry o grubości 1 cm.
Na patelni mocno rozgrzej 3 łyżki oleju. Zrumień na nim na dużym ogniu karkówkę z obu stron (po 1 min). Kotlety ułóż na kapuście. Brytfannę przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piecz 50 min.
Smak przygotowanego w ten sposób bigosiku z karkówką wzbogacą świeże zioła. Gotowe danie obficie posyp (tuż przed podaniem) posiekaną natką pietruszki albo majerankiem.Źródło: Tina
Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych k...
Odsłon: 16037
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 60
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 119
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 60
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 119
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką (jeśli lubisz, czarny pieprz zastąp ziołowym). Przykryj folią spożywczą, schowaj do lodówki. Cebulę obierz, posiekaj.
Włoszczyznę oczyść, obierz i dokładnie opłucz. Marchewki, pietruszkę oraz seler pokrój w kos teczkę. Por natomiast potnij w półplasterki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w nieco większą kostkę.
Kapustę opłucz, osusz, poszatkuj. W brytfance rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć warzywa i mieszając, smaż 5 min. Przypraw solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Podlej bulionem. Karkówkę pokrój w plastry o grubości 1 cm.
Na patelni mocno rozgrzej 3 łyżki oleju. Zrumień na nim na dużym ogniu karkówkę z obu stron (po 1 min). Kotlety ułóż na kapuście. Brytfannę przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piecz 50 min.
Smak przygotowanego w ten sposób bigosiku z karkówką wzbogacą świeże zioła. Gotowe danie obficie posyp (tuż przed podaniem) posiekaną natką pietruszki albo majerankiem.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 102
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 119