Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-08-2017
Karkówka wieprzowa pieczona w kiszonych liściach winogron po upieczeniu pozostaje krucha i soczysta.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 630
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 26
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 342
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 630
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 26
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 342
Składniki
Pieprz, kolendrę i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Czosnek kroimy w plasterki. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Mięso dokładnie owijamy liśćmi winogron, przekładamy najlepiej do żeliwnego naczynia, przykrywamy. Wstawiamy do zimnego piecyka nastawiamy temperaturę na 200 stopni C i pieczemy 1,5 godziny. Mięso po upieczeniu zostawiamy przez 30 minut w garnku, żeby odpoczęło. Podajemy na gorąco lub na zimno jako wędlinę.