Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-08-2017
Karkówka wieprzowa pieczona w kiszonych liściach winogron po upieczeniu pozostaje krucha i soczysta.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2748
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 562
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 587
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2748
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 562
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 587
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 224
Składniki
Pieprz, kolendrę i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Czosnek kroimy w plasterki. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Mięso dokładnie owijamy liśćmi winogron, przekładamy najlepiej do żeliwnego naczynia, przykrywamy. Wstawiamy do zimnego piecyka nastawiamy temperaturę na 200 stopni C i pieczemy 1,5 godziny. Mięso po upieczeniu zostawiamy przez 30 minut w garnku, żeby odpoczęło. Podajemy na gorąco lub na zimno jako wędlinę.