Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i proste danie, a zarazem przepyszne. Karkówka z dynią to idealna potrawa dla zapracowanych, gdyż nie trzeba przy nie zbyt wiele robić pomijając oczywiście krojenie i obieranie dyni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6409
Składniki
Dynie obieramy, przekrawamy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie dokładnie ją płuczemy. Opłukaną dynię kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do miski. Karkówkę również kroimy w grubą kostkę, dodajemy ją do pokrojonej dyni razem z przyprawą do karkówki.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Schłodzone mięso z dynią wkładamy do rękawa foliowego i szczelnie zamykamy.
Rękaw wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godzinę i 30 minut. Po upieczeniu dynię z karkówką przekładamy na talerz i pałaszujemy. Smacznego !!!