Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i proste danie, a zarazem przepyszne. Karkówka z dynią to idealna potrawa dla zapracowanych, gdyż nie trzeba przy nie zbyt wiele robić pomijając oczywiście krojenie i obieranie dyni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Dynie obieramy, przekrawamy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie dokładnie ją płuczemy. Opłukaną dynię kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do miski. Karkówkę również kroimy w grubą kostkę, dodajemy ją do pokrojonej dyni razem z przyprawą do karkówki.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Schłodzone mięso z dynią wkładamy do rękawa foliowego i szczelnie zamykamy.
Rękaw wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godzinę i 30 minut. Po upieczeniu dynię z karkówką przekładamy na talerz i pałaszujemy. Smacznego !!!