Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne mięso, łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 676
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 377
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 83
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 60
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 25
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 676
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 377
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 83
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 60
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 25
Składniki
Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Karkówkę umyć lekko rozbić , włożyć do przygotowanej marynaty, pozostawić na 2 godziny. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw, włożyć plaster karkówki a na nim 1/4 pokrojonej cebuli.
Na cebuli paprykę.
Na papryce porcję pieczarek i posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich.
Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić przygotowaną karkówkę i piec 40 minut. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.