Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne mięso, łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5828
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8955
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8178
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5598
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5828
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8955
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8178
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5598
Składniki
Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Karkówkę umyć lekko rozbić , włożyć do przygotowanej marynaty, pozostawić na 2 godziny. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw, włożyć plaster karkówki a na nim 1/4 pokrojonej cebuli.
Na cebuli paprykę.
Na papryce porcję pieczarek i posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich.
Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić przygotowaną karkówkę i piec 40 minut. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.