Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne mięso, łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 10119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4314
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 842
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1099
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4059
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 10119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4314
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 842
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1099
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4059
Składniki
Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Karkówkę umyć lekko rozbić , włożyć do przygotowanej marynaty, pozostawić na 2 godziny. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw, włożyć plaster karkówki a na nim 1/4 pokrojonej cebuli.
Na cebuli paprykę.
Na papryce porcję pieczarek i posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich.
Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić przygotowaną karkówkę i piec 40 minut. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.