Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona z ziemniakami

Karkówka pieczona z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 405 Ocena: 5654

Dodano:

Odsłon: 509

obiad zrobiony w jednym naczyniu, wystarczy dodać surówkę i gotowe danie

Składniki

  • karkówka ok 70 dag
  • ziemniaki 8 szt
  • cebula 1 duża
  • musztarda 2 łyżeczki
  • papryka czerwona 1 łyeczka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • czosnek 2-3 ząbki
  • tymianek
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka pieczona z ziemniakami

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić na grubsze plastry, musztardę wymieszać z sosem sojowym, papryką, tymiankiem, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem, kotlety posmarować powstałą pastą, odstawić na kilka godzin do lodówki,
    2. ziemniaki obrać, pokroić w grubsze plastry, cebulę też pokroić w plastry, wymieszać z ziemniakami, posolić, wyłożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na wierzch ułożyć plastry mięsa,
    3. piec ok 60 min w 180-200 st,





    podawać z surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń