Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po cygańsku to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Zazwyczaj przygotowuję ją na dwa dni. Do karkówki dodałam ziemniaki i surówkę. Obiad był przepyszny.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 35
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 168
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 43
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 282
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 35
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 168
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 43
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 282
Składniki
W misce umieszczam wszystkie składniki na sos i bardzo dokładnie mieszam wraz z przyprawami.
Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Przygotowuję naczynie do zapiekania. Smaruję oliwą i wykładam podsmażone mięso. Na mięso wykładam wszystkie warzywa i delikatnie mieszam. Zalewam sosem. Ja użyłam mniejsze naczynie do zapiekania lecz jeśli sosu jest zbyt mało można dodać jeszcze wody. Sos powinien zakryć mięso i warzywa.
Naczynie do zapiekania przykrywam folią aluminiową i piekę ok. 40 minut. Po tym czasie folię ściągam i piekę jeszcze ok. 10 minut. Po tym czasie mięso powinno być już mięciutkie. Należy sprawdzić i ewentualnie jeszcze dopiec.