Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po cygańsku to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Zazwyczaj przygotowuję ją na dwa dni. Do karkówki dodałam ziemniaki i surówkę. Obiad był przepyszny.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30351
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30351
Składniki
W misce umieszczam wszystkie składniki na sos i bardzo dokładnie mieszam wraz z przyprawami.
Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Przygotowuję naczynie do zapiekania. Smaruję oliwą i wykładam podsmażone mięso. Na mięso wykładam wszystkie warzywa i delikatnie mieszam. Zalewam sosem. Ja użyłam mniejsze naczynie do zapiekania lecz jeśli sosu jest zbyt mało można dodać jeszcze wody. Sos powinien zakryć mięso i warzywa.
Naczynie do zapiekania przykrywam folią aluminiową i piekę ok. 40 minut. Po tym czasie folię ściągam i piekę jeszcze ok. 10 minut. Po tym czasie mięso powinno być już mięciutkie. Należy sprawdzić i ewentualnie jeszcze dopiec.