Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po cygańsku to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Zazwyczaj przygotowuję ją na dwa dni. Do karkówki dodałam ziemniaki i surówkę. Obiad był przepyszny.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 476
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 582
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 857
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 257
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 476
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 582
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 857
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 257
Składniki
W misce umieszczam wszystkie składniki na sos i bardzo dokładnie mieszam wraz z przyprawami.
Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Przygotowuję naczynie do zapiekania. Smaruję oliwą i wykładam podsmażone mięso. Na mięso wykładam wszystkie warzywa i delikatnie mieszam. Zalewam sosem. Ja użyłam mniejsze naczynie do zapiekania lecz jeśli sosu jest zbyt mało można dodać jeszcze wody. Sos powinien zakryć mięso i warzywa.
Naczynie do zapiekania przykrywam folią aluminiową i piekę ok. 40 minut. Po tym czasie folię ściągam i piekę jeszcze ok. 10 minut. Po tym czasie mięso powinno być już mięciutkie. Należy sprawdzić i ewentualnie jeszcze dopiec.