Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na grilla. Co nie znaczy, że klasyk sezonu grillowego w tym wydaniu pozbawiony jest finezji! To danie pełne smaku i aromatu. Jego tajemnica tkwi w bogactwie przypraw i długim czasie marynowania.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1758
Polecam na kolację.
Odsłon: 372
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 162
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 297
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1758
Polecam na kolację.
Odsłon: 372
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 162
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 297
Składniki
Oczyść mięso i podziel na 5-6 plastrów. Rozbij je lekko tłuczkiem. Natrzyj pastą z przypraw, ułóż na talerzu i owiń go folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej na całą noc – najlepiej na 24-48 godzin.
Zamarynowane mięso owiń plastrami boczku. Upiecz na grillu. Możesz też upiec tak przygotowaną karkówkę w piekarniku nagrzanym do 200°C (przez około 90 minut pod przykryciem i dodatkowo 15 minut bez przykrycia). Podawaj z grillowanymi warzywami.
Połącz wszystkie przyprawy w moździerzu i rozetrzyj na proszek. Wymieszaj go na pastę z olejem i musztardą.