Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na grilla. Co nie znaczy, że klasyk sezonu grillowego w tym wydaniu pozbawiony jest finezji! To danie pełne smaku i aromatu. Jego tajemnica tkwi w bogactwie przypraw i długim czasie marynowania.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 77
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 77
Składniki
Oczyść mięso i podziel na 5-6 plastrów. Rozbij je lekko tłuczkiem. Natrzyj pastą z przypraw, ułóż na talerzu i owiń go folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej na całą noc – najlepiej na 24-48 godzin.
Zamarynowane mięso owiń plastrami boczku. Upiecz na grillu. Możesz też upiec tak przygotowaną karkówkę w piekarniku nagrzanym do 200°C (przez około 90 minut pod przykryciem i dodatkowo 15 minut bez przykrycia). Podawaj z grillowanymi warzywami.
Połącz wszystkie przyprawy w moździerzu i rozetrzyj na proszek. Wymieszaj go na pastę z olejem i musztardą.