Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na grilla. Co nie znaczy, że klasyk sezonu grillowego w tym wydaniu pozbawiony jest finezji! To danie pełne smaku i aromatu. Jego tajemnica tkwi w bogactwie przypraw i długim czasie marynowania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4916
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1074
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4916
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1074
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Oczyść mięso i podziel na 5-6 plastrów. Rozbij je lekko tłuczkiem. Natrzyj pastą z przypraw, ułóż na talerzu i owiń go folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej na całą noc – najlepiej na 24-48 godzin.
Zamarynowane mięso owiń plastrami boczku. Upiecz na grillu. Możesz też upiec tak przygotowaną karkówkę w piekarniku nagrzanym do 200°C (przez około 90 minut pod przykryciem i dodatkowo 15 minut bez przykrycia). Podawaj z grillowanymi warzywami.
Połącz wszystkie przyprawy w moździerzu i rozetrzyj na proszek. Wymieszaj go na pastę z olejem i musztardą.