Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na grilla. Co nie znaczy, że klasyk sezonu grillowego w tym wydaniu pozbawiony jest finezji! To danie pełne smaku i aromatu. Jego tajemnica tkwi w bogactwie przypraw i długim czasie marynowania.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1893
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3995
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1893
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3995
Składniki
Oczyść mięso i podziel na 5-6 plastrów. Rozbij je lekko tłuczkiem. Natrzyj pastą z przypraw, ułóż na talerzu i owiń go folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej na całą noc – najlepiej na 24-48 godzin.
Zamarynowane mięso owiń plastrami boczku. Upiecz na grillu. Możesz też upiec tak przygotowaną karkówkę w piekarniku nagrzanym do 200°C (przez około 90 minut pod przykryciem i dodatkowo 15 minut bez przykrycia). Podawaj z grillowanymi warzywami.
Połącz wszystkie przyprawy w moździerzu i rozetrzyj na proszek. Wymieszaj go na pastę z olejem i musztardą.