Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka śmietanowo-cebulowa"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 183
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 110
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 183
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 110
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zupę borowikową i cebulową (proszki) wymieszaj. Posyp mięso, dokładnie obtocz, wstaw na dobę do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Karkówkę przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Mięso obficie posmaruj śmietaną. Piecz około półtorej godziny w temp. 150°C.
Kaszę z warzywami ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Osącz z wody, wyjmij z torebek. Upieczoną karkówkę przestudź, pokrój na dość grube plastry. Podawaj na kaszy z warzywami.
Czas przygotowania: 105 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie