Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka śmietanowo-cebulowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 190
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 190
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zupę borowikową i cebulową (proszki) wymieszaj. Posyp mięso, dokładnie obtocz, wstaw na dobę do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Karkówkę przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Mięso obficie posmaruj śmietaną. Piecz około półtorej godziny w temp. 150°C.
Kaszę z warzywami ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Osącz z wody, wyjmij z torebek. Upieczoną karkówkę przestudź, pokrój na dość grube plastry. Podawaj na kaszy z warzywami.
Czas przygotowania: 105 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie