Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteś mięsożercą, śmiało sięgającym po innowacyjne rozwiązania, karkówka w coli z pewnością cię zainteresuje. Sukces dania polega na ciekawej marynacie, a mięso wychodzi miękkie i soczyste. Karkówkę możesz podać jako danie obiadowe lub na zimno, używając plasterków mięsa na kanapki.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 35
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 304
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 35
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 304
Składniki
Mięso opłucz i osusz, a następnie umieść w naczyniu żaroodpornym. W misce wymieszaj miód, suszone zioła, olej, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, colę, po czym polej i natrzyj powstałą marynatą karkówkę. Dołóż goździki, zamknij naczynie i wstaw do pieca nagrzanego do 200°C. Piecz mięso około 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do ok. 160°C i trzymaj w piecu jeszcze 3 godziny. Do godzinę możesz ostrożnie (po zdjęciu pokrywy) polewać karkówkę sosem.
Po upieczeniu przelej sos do garnka, dodaj mąkę i energicznie zamieszaj, by nie było grudek. Polej mięso powstałym sosem. Karkówkę możesz podawać na ciepło lub na zimno jako domową wędlinę.