Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi pyszne.
Naczynie żaroodporne, deska do krojenia, nóż,miseczka, łyżka.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 821
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 282
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 821
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 282
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry. Do miseczki wsypuję przyprawy i mieszam,następnie dodaje ketchup i colę. Ponownie mieszam. Cebulę kroje w większą kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego nakładam porcję marynaty ,plastry karkówki,marynata i porcja cebuli i tak powtarzam aż skończy się mięsko. Takie mięsko odstawiam do lodówki na kilka godzin. Następnie piekę pod przykryciem temperatura 180 stopni termoobieg godzinę i 20 minut. Upieczone mięsko wyciągam na talerz a do sosu który powstał dodaje łyżkę mąki i energicznie mieszam. Sos wlewam na patelnię zagotowuje i wkładam mięsko. Gotuje ok 5 minut. Takie mięsko podają z ziemniaczkami i czerwona kapustą