Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi pyszne.
Naczynie żaroodporne, deska do krojenia, nóż,miseczka, łyżka.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 639
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 639
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry. Do miseczki wsypuję przyprawy i mieszam,następnie dodaje ketchup i colę. Ponownie mieszam. Cebulę kroje w większą kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego nakładam porcję marynaty ,plastry karkówki,marynata i porcja cebuli i tak powtarzam aż skończy się mięsko. Takie mięsko odstawiam do lodówki na kilka godzin. Następnie piekę pod przykryciem temperatura 180 stopni termoobieg godzinę i 20 minut. Upieczone mięsko wyciągam na talerz a do sosu który powstał dodaje łyżkę mąki i energicznie mieszam. Sos wlewam na patelnię zagotowuje i wkładam mięsko. Gotuje ok 5 minut. Takie mięsko podają z ziemniaczkami i czerwona kapustą